Elevrecension: Shoo Bre

Recension: SHOO BRE av Douglas Foley 

Shoo Bre var en dramatisk bok som handlade om kärlek och om känslor. Bokens författare är Douglas Foley och är känd för sina böcker som heter Habib och Ingen Återvändo. Boken handlar om att en elev som heter Oscar blir förälskad i sin nya mentor som heter Kristina och en annan elev blir förälskad in en elev som heter Zeynep.

Oscar blir kär i sin mentor och försöker få reda på om hon också tycker om honom men Oscar är endast 15 år gammal och Kristina är 20 år gammal. Oscar gör vad som helst för att ta reda på om hon gillar honom och tillslut så frågar han om dom kan vara hemma hos Kristina och diskutera om skolans tidning. Oscar är redaktör på skolans tidning och han ville prata med Kristina om tidningen när han var hemma hos henne men han vill också spendera tid med henne.

Elias var kär i Zeynep och han ville alltid vara med henne men om henne föräldrar fick veta att hon var med en kille så skulle det bli bråk i familjen. Elias försökte prata med henne och vara med henne efter skolan. Elias fick veta att hon också tyckte om honom och det gjorde Elias jätteglad så att han kunde knappt sova på kvällarna.

Jag gillade den här boken riktigt mycket och det är en av dom bästa jag har läst. Boken handlar om kärlek och om känslor och hur dom kände sig. Man fick verkligen känna hur dom hade det och man var alltid med i boken. Det enda dåliga var att de bytte miljö hela tiden och det var lite svårt att komma ihåg var det utspelade sig men efter att man hade läst halva boken så kunde man alla miljöer med detaljer.

Betyget blir 10/10

Kille från 8:an



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips- En sekund i taget