Elevrecension: Elsa 12 och Eddie 12


Jag har läst en bok som heter Elsa 12 och Eddie 12. Boken är skriven av en författare som heter Thomas Halling. Thomas Halling är en svensk barnboksförfattare och föddes 18 juli 1862 i Helsingborg. Han debuterade som författare år 1995 dess innan jobbat som en lärare i några år innan. Thomas Halling har också satt sig på stol nummer 4 i Svenska barnboksakademin år 2000-2009 och under åren som ordförande 2006-2009 vilket är en svår sak att kunna göra för en svensk författare. Thomas Halling bor nu i Lund och är 55 år gammal med en success som en författare. Boken Elsa och Eddie han har skrivit har blivit nominerad till UR:s och Sveriges Radios litteraturpris för barn 2013 och boken trycktes 2013 av Scandbook, Falun.


Handling

Boken handlar om 2 olika personer, Eddie och Elsa. De är dom viktigaste personerna i boken. Boken är inte som alla andra böcker, den har två olika "sidor" t.ex halva boken handlar om Eddie och den andra halvan om Elsa. Och vid varsin sida står upp och ner till den andra.




Så Eddie var skolans coola kille alla gillade han och han fick vad en han ville men ändå levde ett ganska dåligt liv. Hans föräldrar bråkade alltid och man kan säga att dom inte brydde sig om Eddie medans Elsa hade det tvärt om. Hon var ny till skolan. Hon hade inga kompisar och kände ingen där förutom en tjej kompis hon snackade lite med. En dag ringde Eddie kompis och frågade om Eddie kunde göra en tjänst till Robin för att han var skyldig pengar till Robin iallafall tjänsten var att hämta en klocka till Robin från en klockbutik och då skulle Eddie få en ny telefon av Robin. Ända sättet att få klockan är att sno den. Så Eddie kom på en plan och när han väl lyckades sno klockan fick han ingen ny telefon för att han glömde etuiet.

Nästa dag fick han sin mobil för att Robin inte brydde sig inte längre om etuiet och mobilen var ändå snodd men det han inte visste var att mobilen tillhörde Elsa. Samma dag innan Eddie skulle dra hem väntade han på bussen och bredvid han var Elsa. Elsa hade tappat bort sin mobil det var iallafall vad hon trodde men när hon såg Eddie ta upp telefonen kände hon igen mobilen. Så Elsa lutade sig fram till Eddie och sa….

Jag tycker att boken är 8 av 10 för att den var spännande och boken har en bra handling med ett viktigt budskap. Boken är också ganska lätt att läsa och lätt att förstå. Boken har inga bilder men man kan uppleva nästan allt man läser och det tycker jag också är bra.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips- En sekund i taget