Boktips - Apollon-serien


När det gäller att anpassa de gamla myterna till moderna ungdomsböcker är det ingen som är skickligare än Rick Riordan. Så om historia och myter är någonting du tycker om är hans böcker ett måste. Efter sin populära Percy Jackson-serie har han dessutom skrivit Olympens hjältar-serien, Kanekrönikan och Magnus Chase böckerna om romerska, egyptiska och nordiska halvgudar som alla utspelar sig i samma universum

Med sin senaste bokserie fortsätter Riordan att bygga vidare på samma värld, men denna gång är det inte halvgudar som står i centrum utan en (före detta) gud. Det är ingen mindre än solguden Apollon, som får i uppdrag att rädda världen från en trio av onda romerska kejsare som lyckats lura döden i årtusenden. Problemet är bara att Apollon inte riktigt är sig själv längre. Han har av sin pappa Zeus blivit förvandlad till den dödlige 17-åringen Lester Papadopoulos som inte har några gudomliga krafter. Apollon/Lester måste därför förlita sig på sina mänskliga förmågor och från hjälp av de halvgudar och mytiska varelser som han stöter på.  

Apollon-serien är skriven av Rick Riordan och innehåller fem delar: Oraklets gåta, Mörkrets löfte, Eldens hemlighet, Tyrannens grav och Neros torn.

Förlag: Bonnier Carlsen

Du kan läsa mer om den första boken om Apollon på Bubblan i Bibblan https://bubblanibibblan.wordpress.com/2021/08/03/apollo-oraklets-gata/  

Böckerna om Apollon finns både på svenska och på engelska på skolbiblioteket. De finns även som e-böcker i Bibblix-appen, Bibblio-appen och på Elib. Där finns också Rick Riordans andra böcker, om bland annat Percy Jackson, som e-böcker.

Trevlig läsning!
//Therese, skolbibliotekarie

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips: Pojken på bergets topp