Den jag är

Den jag är är en rätt kort, lättläst bok av den kanadensiske författaren Lesley Choyce. Den handlar om Simon, som inte mår så bra vare sig i skolan eller hemma. I skolan finns de som bråkar med honom, hemma bråkar föräldrarna istället.

En dag möter han Gabriella, eller Gabbe som hon vill bli kallad, och det börjar umgås. Gabbe får Simon att känna sig bättre till mods och mer säker på sig själv. Dessutom hjälper hon honom att plugga, vilket han inte brukar göra annars. Gabbe har dock sina egna problem. Hon ser inte ut och beter sig inte som många tycker att en tjej "ska" göra och blir hotad för det. Hennes föräldrar är frågande över hur hon klär sig och beter sig, men hon känner att hon är den hon vill vara. När flera hot börjar dyka upp måste de tillsammans försöka hitta en lösning på det.

Det här är en bok med mycket att diskutera kring. Mycket av hur karaktärerna i boken är kommer fram genom dialog, när de pratar med varandra. Det tycker jag fungerar bra i den här boken, det gör att det de säger verkligen betyder något för historien och för hur vi som läsare ska uppfatta dem
.

//Björn

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips- En sekund i taget