Recension: Miras hemlighet

Jag packade upp en kartong med nya böcker idag, och fastnade direkt för Camilla Jönssons Miras hemlighet när jag tittade igenom lådan. Det här är en kort bok, knappt 60 sidor, men den levererar en ganska spännande historia. Boken handlar om Alex, som får syn på en tjej han inte sett tidigare på en buss. Han tar inte kontakt med henne direkt, utan går med sin kompis istället.

Senare träffar han på tjejen igen och får veta att hon heter Mira. De börjar prata och Alex föreslår att de ska äta. Mira svarar helat tiden att "hon äter inte sånt". När Alex försöker få veta varför hon säger så glider hon undan och pratar om annat. När sedan en människa hittas död anklagas Mira för att ha med det att göra. Även Alex kompis Manne blir misshandlad och säger att den som gjorde det såg ut precis som Mira. När Alex sedan träffar Mira igen för att få veta sanningen så vet hon att hon måste avslöja sin hemlighet.

Miras hemlighet var en kort, ganska lättläst thriller/rysare. Handlingen går ganska fort, men jag som läsare hinner ändå känna av Alex förvirring över vad som händer runt omkring honom och vad Mira har att göra med alltsammans. En klart läsvärd bok!

Betyg: 7/10

//Björn

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips- En sekund i taget