Bokrecension - En stark nolla

”En stark nolla” är en väldigt intressant ungdomsbok. Den är skriven av Sara Lövestam. Hon är en svensk författare, född och uppvuxen i Uppsala. Hon bland annat skrivit böcker som ”Hjärta av jazz” och ”sanning med modifikation”. Boken handlar om En femtonårig kille som heter Texas som är dödsförälskad i sin klasskamrat André. 



Texas är en väldigt blyg kille som gärna vill komma i kontakt med sin klasskamrat André, så han bestämmer sig för att skapa ett falskt instagram konto med bilder på en tjej som han hittar på nätet, och börjar sedan chatta med André via fejk kontot. Dem kommer väldigt bra överens men det finns ju såklart andra som vill få kontakt med en snygg tonårig tjej. 

Jag gillade verkligen den här boken hade en bra handling och framför ett bra budskap. Huvudpersonen är lätt att förstå och relatera till. Händelserna i boken är lätt att förstå och boken visar tydligt risker med nätet och hur du inte ska göra för att få kontakt med din crush. Jag kan verkligen rekommendera den här boken, den har grova samtalsämnen dock så jag skulle helst rekommendera den till ungdomar från minst 14 år. 

Betyget blir 7/10.

//Emma

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips- En sekund i taget