Höstlovstips del 4: fantasy del 2

Dags för andra delen av fantasy såhär i början på lovet!


En ny Harry Potter-bok är alltid efterlängtad och välkommen! Den här delen är lite annorlunda: istället för att skriva en bok till om Harry Potter skrev författaren J.K. Rowling en teaterpjäs. Den här boken innehåller manuset till pjäsen. Harry har blivit äldre och har nu själv barn. Boken är helt nysläppt på svenska.

Jo Salmsons serie om tiggarpojken Tam har glatt både äldre och yngre läsare i flera år. Boken handlar om Tam som är fattig och föräldralös. Han drömmer om drakarna som han ser flyga över stadsmuren, men han tror att det aldrig kan bli verklighet att han själv ska få se drakarna närmare. Böckerna om Tam är lättlästa och väldigt bra.

Serien Spejarens lärling av John Flanagan är en lång serie böcker som är väldigt uppskattade. De handlar om spejarlärlingen Will och hans äventyr. Han är lärling hos spejaren Halt, och de tvingas ut på ett uppdrag för att förhindra ett mord på kungen. Flanagan har också gett ut serierna Broderband och Spejarens lärling - de första åren som hör till samma värld som Spejarens lärling. Mycket bra fantasy!

Tredje och sista delen med fantasytips kommer imorgon!





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips- En sekund i taget