Höstlovstips del 1: spänning och skräck

Skolans biblioteksråd hade möte för ett tag sedan. Vi bad våra klassrepresentanter att ge lite tips inför höstlovet. Här kommer några av dem, fler dyker upp imorgon, på fredag och varje dag under höstlovsveckan!

Vi börjar med några spännande och skrämmande romaner!


Första tipset är Stephen Kings Det. Boken handlar om den lilla staden Derry i Maine, USA. En ond kraft söker upp och dödar folk, oftast i skepnad av den onda clownen Pennywise. Perfekt i Halloween-tider, inte för den som är clownrädd. Andra Stephen King-tips från gruppen är Den som finner och Lida.

Mary Chapmans Fångad handlar om tre syskon som går vilse och verkar hamna i en parallell värld, där det har varit en så fruktansvärd översvämning att bara en har överlevt.

Mer postapokalyptisk stämning ges i Chris Weitz Young World-serie. Första boken heter Överlevarna. De enda som överlevt sjukdomen som härjat över världen är ungdomar, som går samman i olika klaner för att försöka överleva den hårda, nya värld som skapats.

Spänning som ligger närmare den verkligare världen ges i Dan Browns Inferno, om forskaren Robert Langdon som vaknar upp på ett sjukhus med minnesförlust. Tillsammans med en läkare på sjukhuset måste han jaga efter en som inspirerats av Dantes Inferno. Kryptiska gåtor och spänning väntar längs vägen! Filmen som bygger på boken är aktuell på bio.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips- En sekund i taget