Höstlovstips del 3: fantasy del 1

En favoritgenre hos flera elever i biblioteksgruppen är fantasy, så det har vi många tips om. Så många att jag delar upp fantasytipsen på flera inlägg!

Första tipset är en klassikern Hobbiten av J.R.R. Tolkien, en gammal favorit som håller än! Boken handlar om hobbiten Bilbo som blir värvad att följa med på en lång resa genom Midgård för att hämta en skatt hos draken Smaug. På vägen lyckas Bilbo få tag på en ring från den märkliga och skrämmande varelsen Gollum. Boken var den första att utspela sig i världen där Tolkiens storverk Sagan om Ringen utspelar sig. Boken blev också flera filmer.

Rick Riordan har skrivit flera bokserier som grundat sig i mytologi. Percy Jackson-serien grundar sig i grekisk mytologi och Kane-krönikan som blandar in de egyptiska gudarna. Nu kommer också serien om Magnus Chase, som handlar om Magnus som dör och hamnar i Valhall, eftersom han är son till guden Frej. Detta är alltså en serie som blandar i den nordiska gudarna och gudasagorna. Rekommenderas varmt!

Nästa på tipslistan är Christopher Paolinis Eragon-serie, om Eragon som hittar ett drakägg Tillsammans med draken ger han sig sedan ut på många äventyr. Paolini skrev boken när han var mycket ung, och böckerna om Eragon blev en stor succé världen över.

Siri Pettersen har skrivit en serie böcker som heter Korpringarna, om Hirka som föds utan svans, och därigenom anses vara den som kommer att dra olycka och röta över världen. Hon försöker dölja vem hon är, men kan inte kontrollera magi som de övriga i samhället. Första delen Odinsbarn är en storslagen fantasy-berättelse!

Del 2 av fantasytipsen kommer inom kort!






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips- En sekund i taget