Recension: I denna stilla natt

I denna stilla natt är en mycket spännande bok som är skriven av Mari Jungstedt. Om du är en läsare som vill läsa om kriminalitet är den här boken perfekt för just dig.

I denna stilla natt handlar om två otäcka brott som begås på Gotland. Ett mord på den gamla fotografen Henry Dahlström och ett mystiskt försvinnande på unga Fanny Jansson. Fanny lever sitt liv ganska ensam, hon bor tillsammans med sin alkoholiserade mamma och har inga vänner till hands. Hon har ett stort intresse för hästar och hon jobbar även med hästar i stallet efter att hennes skoldag är slut. Dock får hon inget stort ansvar i stallet, men det räcker för henne. Hon tycker att det är bättre än att vara ensam hemma på eftermiddagarna. Där får hon i alla fall träffa människor och sina älskade hästar. En fråga som tas upp när Fanny är försvunnen är om hon träffar någon på utsidan. Någon som ingen annan vet om och i så fall, vem och hur är den personen?

Poliskommissarien Anders Knutas som är ansvarig för brottet misstänker att det kan finnas kopplingar mellan brotten. Det är snart jul och en mördare går fri på oroliga Gotland.

Denna bok har en mycket bra handling som man lätt fastnar i. Boken är på cirka 340 sidor och en fördel som jag ser det är att varje kapitel är kort men ändå spännande. Jag sätter betyget till en stark 8/10 guldstjärnor och jag vill verkligen rekommendera den till alla sorters läsare.

// Alice

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips: Pojken på bergets topp