Recension: Fuzzy Mud, av Louis Sachar

Fuzzy Mud är en väldigt annorlunda bok. Den är skriven av författaren Louis Sachar, som kanske är mest känd för boken Ett hål om dagen (eller Holes som den heter på engelska). Boken handlar först och främst om Tamaya och Marshall, som gör sällskap till skolan varje morgon och eftermiddag. Tamaya går i femman och Marshall går i sjuan.

Normalt sett går de alltid samma väg till och från skolan, men Marshall har råkat ut för Chad, en ny kille i klassen som vill utmana Marshall att slåss. Marshall har ingen lust med det, så en dag bestämmer han sig för att ta en genväg genom en skog som de egentligen inte får gå genom. Tamaya hänger med honom och de råkar få något som liknar lera på sig.

Parallellt med den här historien får man följa olika förhör där olika personer ger sin bild av ett vetenskapligt genombrott, som kanske får oanade konsekvenser.

Jag gillade verkligen den här boken. Den är på engelska, men är inte alltför svår att läsa. Personerna i boken är lätt att tycka om och föreställa sig, och historien är riktigt intressant. Det finns humor i boken, men framför allt tycker jag att det är en bok som handlar om vad vi gör med vår miljö, och vad människans experimenterande kan leda till. Rekommenderas varmt!

Betyget blir 9/10

//Björn

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips: Pojken på bergets topp