Recension: Skuggan av Anna

Skuggan av Anna, av Rebecca James


Den här boken handlar om Tim. Han har gjort slut med sin flickvän, men eftersom han bor hos henne så måste han snabbt hitta ett nytt ställe att bo på. Han tycker att han har tur när han får tag på ett rum i ett stort gammalt hus på en fin gata. Han måste delat huset med Anna, som har torgskräck och vägrar gå ut. Det enda han behöver göra är att hjälpa Anna med grejer, som att handla mat. Anna har sina hemligheter. Hennes föräldrar är döda och hon har svårt att träffa människor. När det börjar hända saker i huset tror Tim att Anna kan ha gjort det. Vem är Anna, innerst inne...?

Jag tycker att Rebecca James skriver jättebra! Hon skriver verkligen så att man känner personerna och ser dem framför sig. Ibland kan det bli lite "pratigt", det känns liksom inte som att det händer någonting, men historien tar snart fart igen. Boken växlar mellan att man ser sakerna från Tims synvinkel och från Annas synvinkel.
Tims ex-flickvän är en riktigt jobbig tjej. Men Rebecca James lyckas skriva henne så att hon blir på riktigt - man känner med henne också, trots allt. Det lyckades författaren med redan i sin förra bok Sanningen om Alice. Det här är en riktigt bra bok som jag rekommenderar de som vill ha en bra bok som bitvis är ganska otäck.
Betyg: 7/10
Recension av Björn Hellberg

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips- En sekund i taget