Boktips - Sword art online

Här kommer ett sista boktips innan jullovet: Sword art online av Reki Kawahara. 

Förlag: Yen Press

Har du någonsin varit så inne i ett spel att det känns som verklighet? Eller kanske önskat att du levde i ett spel istället för i den tråkiga riktiga världen? För oss kanske dt är fantasier, men i Sword art online är det faktiskt möjligt. Den här serien handlar om ett VRMMORPG (vilket betyder Virtual Reality Massively Multiplayer Online Role Playing Game) där spelarna transporteras in i en virtuell verklighet genom en maskin placerad över deras huvud. I spelet kan de röra sig fritt och känna saker precis som i den verkliga världen. Det är svårt att tro att det bara är ett spel.

Huvudpersonen, som i spelet kallar sig för Kirito, hade turen att vara en av beta-testarna. Han har därför ett försprång i spelet när det släpps på riktigt. Men varken han eller de andra spelarna var beredda på vad spelets skapare hade planerat för dem. När de spelat i några timmar upptäcker de nämligen att det inte går att logga ut. Skaparen gör då entré och förklarar att de inte längre är avatarer i ett spel, utan virtuella representationer av sina riktiga jag. För att kunna ta sig ut måste de vinna spelet, men det är lättare sagt än gjort när det finns 100 nivåer fulla av monster som försöker stoppa dem. Och om de dör i spelet så är det game over även i verkligheten. Inte direkt bra odds. Men vad har Kirito och de andra spelarna för val? Det finns bara en väg framåt: låt spelet börja.

Sword art online har blivit en extremt populär anime, men den började i form av light novels. Dessa är skönlitterära böcker med en del mangasidor. Lite som kapitelböckerna som man läser när man börjar lära sig läsa. Men innehållet är allt annat än barnsligt. Det här är en actionpackad story på liv och död. Så läs på egen risk. 

Trevlig läsning!

//Therese, skolbibliotekarie

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips: Pojken på bergets topp