Boktips - The deep and dark blue

The deep and dark blue av Niki Smith. 

 

 Förlag: Little, Brown and Company. Omslag: Niki Smith och Ching Chan.

Tvillingarna Grayson och Hawke bor i en värld annorlunda från vår. I den styr olika adelsfamiljer och där är färgen blå reserverad för de blås gemenskap, en grupp kvinnor som har förmågan att spinna trådar som kan ändra verkligheten. Tvillingarnas väg har varit utstakad för dem sedan de var små eftersom de tillhörde den adliga släkten Sunderlay. Deras farfar har varit släktens ledare länge och förbereder sig för att låta deras kusin Reyden ta över som släktens överhuvud. Men allt förändras en dag när deras släkting Mirelle förråder deras farfar och mördar honom för att själv kunna ta över makten. Tvillingarna lyckas fly, medan deras hem och släktingar brinner bakom dem. För att undkomma Mirelle bestämmer de sig för att låtsas vara flickor, Hanna och Grayce, för att kunna gömma sig i de blås gemenskap. Hawke har svårt att passa in, medan Grayson inser att han trivs som tjej. Det känns som att han, eller snarare hon, äntligen har hittat hem.

Men de kan inte stanna hos de blå för alltid. De måste hitta ett sätt att avslöja Mirelle innan hon krönts till släktens nya ledare. Men hur? Och hur kommer Grayce att kunna gå tillbaka till att vara Grayson, nu när hon fått prova på att vara sig själv?

Det här är en graphic novel om att hitta sig själv och stå upp för det som är rätt. Den är full av både färgstarka karaktärer och bilder. Man transporteras direkt in i en ny och annorlunda värld där magi finns och har färgen blå.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips: Pojken på bergets topp