Boktips - Skarven

 Skarven av Sara Lövestam.

 

Förlag: Lilla Piratförlaget

Johanna och Ludde spenderar alltid sommarlovet tillsammans på Sländö, där deras familjer har sommarhus. Men den här sommaren blir inte som vanligt. Till att börja med så försöker Johanna komma på hur hon ska förklara för Ludde att hon egentligen inte är Johan, som han och alla andra tror. Hon är tjej på insidan och har därför valt att döpa om sig till Johanna. Men det är inte så lätt att berätta det för någon, inte ens sin bästa vän.

Ludde har andra bekymmer. Han har bestämt sig att bli detektiv, precis som sin idol Sherlock Holmes. Men då kommer han behöva ett fall att lösa. Och det är någonting skumt som försiggår på Skarvön. Johanna har nämligen sett någon där, trots att det bara ska finnas skarvar på ön som de gett sitt namn åt.

Olivia är ny på ön och gör allt för att komma bort från sina överbeskyddande föräldrar. Hennes utforskningar av ön leder henne till Johanna och Ludde. Tillsammans ger de sig ut till Skarvön, för att hitta ett mysterium att lösa. Men vad de hittar på ön är inte vad de först trott. Istället blir de indragna i ett gammalt olöst fall som alla verkar ha gett upp om. Tills nu alltså.

Skarven är en spännande bok om vänskap, identitet och att våga prata om sådant som är svårt – även om det ibland kan vara både jobbigt, och farligt.

Boken finns både som ljud- och e-bok i Biblio-appen och på https://sormland.elib.se/

 

Trevlig läsning!

 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips: Pojken på bergets topp