Boktips - De magiska stavarna

De magiska stavarna av Elin Säfström.

Förlag: Nypon

I den här boken får vi lära känna femtonåriga Elin. Hon lever ett helt vanligt liv i Stockholm tillsammans med sin mamma. Det har alltid bara varit de två och det har Elin aldrig haft några problem med. Men en dag förändras allt när en mystisk kvinna vid namn Beata dyker upp. Hon berättar att Elin inte är den hon alltid trott at hon var. Elin är nämligen en ljushäxa, och en väldigt mäktig sådan. Hon är utvald att på sin sextonde födelsedag bli ljushäxornas ledare och ta makten över den mäktiga ljusstaven. Men något har gått fel och någon är ute efter ljusstaven. På grund av det har ljushäxorna blivit tvungna att gå händelserna i förväg och avslöja allt för Elin i förtid. De behöver hennes hjälp och tiden rinner ut. Men vem är det som är ute efter ljusstaven egentligen, de farliga mörkerhäxorna kanske? Och är allt och alla verkligen vad de utger sig för att vara? Läs och ta reda på det.

Den här boken kanske är lättläst, men det gör den inte mindre spännande för det. En perfekt bok för den som gillar magiska och övernaturliga berättelser men som inte vill, orkar, eller kan ta sig igenom en flera hundra sidor lång bok.

De magiska stavarna är första delen i en serie med samma namn, de andra delarna heter Mörkrets kraft och Kampen. Alla tre böckerna finns både som ljud- och e-böcker i Biblio-appen och på https://sormland.elib.se/

 

Trevlig läsning!

//Therese, skolbibliotekarie

 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips: Pojken på bergets topp