17 timmar härifrån

Kom på att jag kanske borde avsluta genomläsningen av Cilla Naumanns böcker om Tom. Så det gör jag nu med en kort recension av 17 timmar härifrån.

Tom får chansen att följa med sin kompis Kalle till Bogotá i Colombia. Kalles bonuspappa Juan ska åka dit med familjen för att hälsa på släktingar och försöka hitta Cristina, mosterns lillasyster som ingen vet vad som hände med.

Det är känslosamt. Toms familj vill egentligen inte att han sticker, men han väljer ändå att följa med. Colombia är annorlunda för de två killarna; de försöker spela fotboll med jämnåriga och fördriver tiden så gott de kan medan Juan letar efter sina släktingar. De får upp spår och ger sig iväg. Kommer de att hitta någon?

Boken är okej, tycker jag. Det händer inte så mycket som så, utan mycket ligger i hur Tom uppfattar världen och hans insikt i att han faktiskt saknar sin familj hemma i Sverige. Han växer en del under resan och det är där bokens styrka ligger. Det ligger en hel del mellan raderna i boken, som man får läsa in som man känner för det. Lite grinig kan man bli på Tom ibland, eftersom han, som i tidigare böcker är ganska tjurig från och till. Men allt som allt en helt okej bok.

//Björn

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips- En sekund i taget