Höstlovstips del 6: serier del 1

Här kommer de sista två delarna av våra höstlovstips. De sista gångerna riktar vi in oss på serier, först ut är två tips på manga-serier.

DragonBall är en serie på drygt 40 delar som följer Son Goku och hans vänner på jakt efter sju stycken drakkulor. När kulorna är samlade frammanas draken Shenlong, som uppfyller en önskan. Serien är tecknad och skriven av Akira Toriyama och innehåller mycket humor och äventyr. Senare delar fokuserar mer på de fighting-turneringar som framför allt Son Goku deltar i. Serien blev film för några år sedan, men filmen skiljer sig väldigt mycket från serien.

One Piece är en riktigt lång serie (över 70 delar och fler kommer) om piraten Monkey D. Ruffy (eller Luffy, som han heter på engelska). Han vill bli den största piraten någonsin. En olycka har gjort att han kan sträcka ut sin kropp som gummi. Det vore inte så dumt, men priset är att han aldrig kommer att kunna simma igen. Inte så bra, om man vill bli en bra pirat. Tillsammans med andra drömmer han om att hitta den enorma skatten One Piece. Sökandet tar honom på många äventyr över haven. Serien är tecknad och skriven av Eiichiro Oda.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips- En sekund i taget