Sommarläsning del 2

Första boken i Hämndens labyrint
En bra grej med sommaren är att man hinner läsa bokserier. Jag tänkte tipsa om två ganska lättlästa idag. Längst ner ser du vilka böcker som ingår i serierna.

Hämndens labyrint är en serie i fyra delar om Tove, som blir överfallen av några killar. Hon bestämmer sig för att ta lagen i egna händer och hämnas på dem, en efter en. Tove är smart, driven, väldigt bra på datorer och fast besluten att uppnå sitt mål. Böckerna är ganska korta, men riktigt bra skrivna. Har man väl börjat läsa serien är det mycket svårt att sluta!

Böckerna i serien är skrivna av den danske författaren Jørn Jensen, som arbetat som lärare och skrivit en stor mängd lättlästa böcker. Han har tidigare skrivit böcker om bland annat sport och skräck.


Första boken i Den svarta safiren
Den andra serien jag tänkte tipsa om heter Den svarta safiren och består av sex böcker. Böckerna handlar om Aram och Sif. Sif är fast besluten att hitta den svarta safiren, och Aram blir mer eller mindre indragen i historien av henne. Som person är Sif ganska oberäknelig, Aram vet inte riktigt om han kan lita på henne eller inte. Det blir en häftig resa i jakten på safiren! Böckerna är mycket välskrivna och har riktigt häftiga illustrationer i sig.











I serien Hämndens labyrint ingår 4 böcker:
Tjejen som ville hämnas
Mannen som väckte drömmar
Drömmen som brast
Killen som hotade

Den svarta safiren består av 6 böcker:
Ökenflickan
Den mörka vägen
Neibars oas
Döda bergen
Drottningens gåta
Safirens förbannelse

Fakta om Jørn Jensen är tagna från Alex författarlexikon, www.alex.se.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips- En sekund i taget