Sommarläsning del 1

Sommarlovet är nästan här! En bra sak med sommaren är att det finns gott om tid att läsa riktigt bra böcker. Jag tänkte tipsa om några av dem.

Först ut är Marie Lus Legend. Det är en bok som till viss del liknar Hungerspelen. Den handlar om ett framtida USA, där öst och väst krigar mot varandra. En ung tjej som heter June är övertygad om att hon står på rätt sida i kriget. När hon får i uppdrag att jaga en terrorist som kallas för Day får hon anledning att börja tvivla på om den sida hon står på verkligen är den rätta.

Det här är en riktigt bra bok. Den är spännande, har många vändningar och överraskningar och är riktigt bra skriven! Uppföljaren Prodigy finns redan på svenska, den sista delen, Champion, kommer senare i höst.

En bok som jag skrivit om tidigare som är riktigt riktigt bra är Ljus ljus ljus av Vilja-Tuulia Huotarinen. Det är en bok om en tjej som vill berätta historien om när hon träffar en annan tjej, som inte är som vanligt. Boken är helt egen, författaren pratar verkligen med läsaren, och berättar en romantisk, vemodig historia som är alldeles underbar!

För den som vill ha lite spänning i sommaren finns det inte mindre än tre rätt nya böcker av Magnus Nordin att sätta tänderna i. Avgrundens änglar kom i slutet av förra året. Den handlar om flickor som försvinner och ett gäng som bestämmer sig för att leta reda på dem när polisen inte verkar göra sitt jobb. Den är både hemsk, spännande och hemskt spännande.

Magnus Nordin har även skrivit två böcker i serien Varelserna. Den första heter Elias bok och den andra heter Emmas bok. Böckerna handlar om att Gotland blivit översvämmat av zombies. Några ungdomar gör allt för att komma undan och överleva, samtidigt som Gotland skurits av från resten av Sverige. Böckerna är välskrivna, vältecknade och perfekta för den som gillar The Walking Dead-serien.

Jag hoppas hinna med några fler sommartips innan skolan slutar!

Vänliga hälsningar
Björn

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips- En sekund i taget