Boktips - En av oss ljuger

 En av oss ljuger av Karen McManus.

 
Förlag: B. Wahlströms

Boken börjar med att fem studenter blir falskt anklagade för att ha brutit mot skolans regler om att ta med sig mobilen in i klassrummet. De får därför kvarsittning tillsammans. Förutom att de tvingats till kvarsittning tillsammans har de ingenting gemensamt, de kunde faktiskt inte vara med olika. Bronwyn är en riktig plugghäst med stora framtidsplaner, Cooper är en riktig sportkille, Nate är skolans värsting, Addy är en av skolans populära tjejer och Simon driver en skvallerblogg (och app) om allt som händer på skolan. Men deras bestraffning hinner knappt börja innan Simon plötsligt får en allergisk reaktion och dör. Polisens misstankar riktas direkt mot de andra fyra. Var det mord, och vem av dem är sådant fall den skyldige?

Simon hade skapat sig många fiender genom de hemligheter han avslöjat på sin blogg. Han hade dessutom planerat att avslöja hemligheter just om de fyra andra från kvarsittningen härnäst. Det finns med andra ord både tillfälle och motiv. För att rentvå sina namn måste de fyra överlevarna samarbeta för att ta reda på sanningen. Riktigt spännande läsning, med andra ord.

Uppföljaren heter En av oss står på tur. Båda böckerna finns också på engelska, de heter då One of us is lying och Two can keep a secret.

Trevlig läsning!

//Therese, skolbibliotekarie

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips: Pojken på bergets topp