Boktips - Recept på galenskap

Recept på galenskap av Dita Zippel.

 
Förlag: Lilla piratförlaget

Lucie är tretton år och står inte ut hemma längre. Hennes mammas nya kille är outhärdlig och nu måste hon dessutom dela rum med sin bror för att den outhärdlige killen absolut behöver ett kontor. Men hon har en plan, om hon bara kan spara ihop tillräckligt med pengar så att hon kan flytta till mammas ex-flickvän Bernie i Berlin. Det är det som får henne att svara på en annons om att rasta en hund, för 20 euro i timmen. Men det visar sig att mannen som satt upp annonsen inte ens har någon hund. Istället vill han ha hjälp med att skriva en minst sagt märklig kokbok. Mannen ifråga, Klinge, verkar helt knäpp. 

Han är konstig, galen, grinig och oförutsägbar. Men hon är desperat och det är ju ändå löjligt bra betalt.
Lucie inser ju mer tid hon spenderar med Klinge att knäpphet nog inte är så hugget i sten som hon alltid trott. För vem bestämmer egentligen vad som är knäppt eller normalt? Det beror väl egentligen på vem man frågar. Och frågar man Klinge så är det i alla fall inte han som är konstig.

Det här är en minst sagt udda bok full av intressanta karaktärer och med en konstigt originell handling. Man vet aldrig vad som ska hända, eller vad som är verkligt. Trots det lyckas den ta upp viktiga ämnen som identitet, HBTQI, mental ohälsa och död. Boken är också full av bilder som inte bara är ett komplement, utan en del av berättelsen. 


Trevlig läsning!


//Therese, skolbibliotekarie

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips: Pojken på bergets topp