Boktips - Besynnerliga berättelser

Har du svårt att vänta på nästa del i den spännande serien om miss Peregrines besynnerliga barn? Eller vill du bara få en ny chans att dyka ner i den besynnerliga världen? Då har du tur. 

I Besynnerliga berättelser utforskar Ransom Riggs den värld han har skapat och då specifikt dess historia. Boken innehåller nämligen en rad kortare berättelser som i den besynnerliga världen berättas ungefär på samma sätt som våra egna folksagor och sägner. Märkliga anekdoter och konstiga karaktärer (som en by väldigt artiga kannibaler) varvas med utdrag ur de besynnerligas historia (som berättelsen om den första ymbrynen). 


Förlag: Rabén & Sjögren

Berättelserna är ”återberättade” av Millard Nullings, en karaktär som, trots sin osynlighet, är ett färgstarkt inslag i miss Peregrines brokiga skara av skyddslingar. Den som har läst Riggs andra böcker i serien vet att Millard har ett brinnande intresse för kartor och historia, vilket han ständigt påpekar. Det är alltså inte konstigt att det är just han som fått äran att inviga oss i den besynnerliga historien, men egentligen är ju boken så klart bara avsedd för andra besynnerliga.

Boken är fristående och behöver alltså inte läsas i någon specifik ordning, eller alls för den delen. Men om man tycker om de andra böckerna i serien så är den ett måste.

Trevlig läsning!

//Therese, skolbibliotekarie

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips: Pojken på bergets topp