Boktips - Nevermoor-serien

 Nevermoor-serien av Jessica Townsend är en ny ungdomsbokserie full av magi, talande djur och skrämmande skurkar. Följ med Morrigan Crow, som hela sitt liv vetat att hon inte kommer att bli äldre än 11 år. Hon är nämligen född med en förbannelse, vilket gör att hon får skulden för allt negativt som händer runt omkring henne och den kommer även att bli hennes död. Men i sista stund räddas hon undan sitt öde av Jupiter North. En mystisk äventyrare som tar med henne till Nevermooren magisk plats där allt är möjligt. Morrigan får lära känna nya vänner och får lära sig mer både om världen hon trodde att hon levde i och om sig själv.  

Förlag: Semic

I NevermoorMorrigan Crows förbannelse får vi stifta bekantskap med Morrigan själv, men även Jupiter, hennes nya förmyndare, och alla som jobbar och bor på hotellet som han driver. De är en salig blandning, men de har alla något gemensamt, en grej som gör dem unika. Jupiter är övertygad om att även Morrigan har en grej och försöker få in henne i Wundersamfundet, den organisation som han själv tillhör. Men prövningarna är inte direkt enkla... 

I WundersmedenMorrigan Crow och den hemliga kraften får vi reda på mer om Nevermoor och om Morrigan själv. För allt i Nevermoor drivs av en mystisk substans, wunder. Och den enda som kan kontrollera wundret är den hemska wundersmeden Ezra Squall... och Morrigan själv. Men det gör tyvärr att Morrigan får skulden så fort det börjar hända hemska saker i Nevermoor.  

I HollowpoxMorrigan Crow och wundjurens mörka gåta börjar en sjukdom att spridas i Nevermoor. Sjukdomen gör att alla wundjur (djur som med hjälp av wunder blivit mer mänskliga) blir galna och tomma. Morrigan bestämmer sig för att hitta ett botemedel, men det enda sättet verkar vara att be den onda wundersmeden Ezra Squall om hjälp.  

Den här serien är ett givet nästa steg för alla som plöjt sig igenom Harry Potter och Percy Jackson. Den har en helt egen värld, underbara karaktärer och häftiga platser att förälska sig i.   

 

Trevlig läsning! 

//Therese, skolbibliotekarie 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips- En sekund i taget