Boktips - Sköldpaddor hela vägen ner

 

Sköldpaddor hela vägen ner är skriven av John Green och handlar om Aza, som inte direkt är som en vanlig 16-åring. Hon har jobbiga tvångstankar, en rejäl bacillskräck och Aza var före alla andra med att använda extrema mängder handsprit. Men när hennes bästa vän Daisy drar in henne i jakten på en försvunnen miljardär måste hon tänka om hur hon levt sitt liv hittills. Sökandet leder dem till miljardärens son Davis, som är en gammal bekantskap för Aza. Davis och Aza dras till varandra, men hennes egna tankar sätter käppar i hjulet. Och var är egentligen Davis pappa?

Förlag: Bonnier Carlsen

Det här är en gripande och tänkvärd historia om hur det är att inte kunna styra sina egna tankar, förlusten av en förälder och hur knepigt det dessutom är att blanda in kärlek i ekvationen. Det här är inte en bok om att finna sig själv, utan om att acceptera den man alltid vetat att man är.

Boken finns också på engelska, den heter då Turtles all the way down

Ni kan också läsa om en annan bok av John Green, Förr eller senare exploderar jag, i Bubblan i bibblan: https://bubblanibibblan.wordpress.com/2021/08/12/forr-eller-senare-exploderar-jag-2/

 

Trevlig läsning!

//Therese, skolbibliotekarie 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips: Pojken på bergets topp