Mordön

Camilla Lagerqvist är en författare som har gett ut en hel del bra böcker under de senaste åren. Hon har skrivit bokserierna Svarta Rosorna och Blodsvänner. Hon har även skrivit några fristående böcker, Den vita döden och Spetälskesjukhuset, som båda var riktigt bra.

Nu har jag läst Mordön, som släpptes i somras. Den handlar om Elin, som bor hos sina morföräldrar och träffar Karzan under sommarlovet. Karzan berättar att det finns en historia kring ett gammalt, förfallet hus på en ö i närheten. Ön kallas "Mordön" efter att en kvinna hittats död i huset på ön. Kvinnans man och barn försvann spårlöst efter det. De båda bestämmer sig för att åka över en sen kväll och smyga in i det gamla huset. Men när de försöker lämna ön märker de att någon har skurit av repet som de bundit fast sin båt med. De är nu fast på ön. Och de vet att de inte är ensamma. När det börjar leta runt efter något annat sätt att ta sig hem på hör de plötsligt musik från huset...

Mordön är en ganska kort historia, men den är väl berättad. Det finns en nerv i att inte veta vad som egentligen händer på ön: Elin och Karzan blir mer och mer nervösa över vad som händer runt dem. Camilla Lagerqvist är en bra berättare och leder läsaren säkert genom historien.

//Björn

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips- En sekund i taget