Djävulens märke

Djävulens märke handlar om en värstingklass vid namn 9c på Katrina Östra får en ny vikarie vid namn Malin Lärka (eller Malin Lark som hon kallades i USA). Malin har gjort något som inga av deras lärare har lyckats med. Att få eleverna att satsa hela sin själ i sin framtid. Hon är snäll, trevlig och kunnig. Man får även reda på att hon är lite manipulativ och får folk att göra som hon vill. Ella Malin bodde i USA innan hon flyttade till Sverige. då jobbade hon som lärare på Salem High School i Massachusetts. Skolan är även kallad häxornas hem som på engelska (eller Home of The Witches som det heter på engelska). Varför skolan är kallas för det är för att Salem var känd för dom stora häxprocesserna mellan 1692-1693. Då nitton personer utpekades som häxor och avrättades. Under samma tid som häxhysterin hade svept över Europa.

Rising är en elev i 9c hon väldigt blyg, smart och en elev som alltid kommer i tid. Hon misstänker att den nya vikarien inte är vad hon säger sig att vara och att hon har hemligheter som finns långt ifrån ögats räckhåll. I boken så får man följa Ella i sitt liv i skolan och utanför skolan. Man följer hennes sida av historien bl.a när hon upptäcker mörka hemligheter om vikarien som ingen annan skulle tro på och i försök för att stoppa dom onda krafter som ligger och lurar i skolan.

Författaren till boken heter Magnus Nordin. Han har även några välkända och uppmärksammade ungdomsböcker bland annat Prinsessan och mördaren. Han bor i Årsta i Stockholm med sin familj.

Jag gillar verkligen den här boken. Den är på svenska och är inte för svår att läsa. Man får verkligen lära känna personerna i boken och är så detaljerad så det känns som att man är i boken själv. Man får även lära sig lite historia om häxhysterin som var förr i tiden, vad som hände om man blir utpekad som en häxa, häxornas straff och myter till exempel att dom trodde att häxor arbetade med djävulen. Det är mycket spänning i boken så man aldrig tröttnar på att läsa den. Det är en av dom bästa böcker jag har läst och rekommenderar den starkt.

Betyget är 9/10

En tjej i åk 8

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips- En sekund i taget