Idag är allt

Det här är en underbar bok om Natasha och Daniel, som träffas av en slump i New York. Natasha är papperslös och ska utvisas, Daniel är på väg till en intervju för att försöka komma in på Harvard. I väntan på sina respektive möten börjar de prata och upptäcker mer och mer hos varandra. Daniel är mer intresserad av poesi än att bli läkare, som hans familj vill, och hans tro på kärlek och poesi förvånar Natasha, som är lite mer cynisk och naturvetenskapligt inriktad.

Berättande växlar mellan de två huvudpersonerna, men med finns också berättelserna om människorna omkring dem: vi får veta mer om Natashas och Daniels familjer och vilka drömmar och förhoppningar de haft, om säkerhetsvakten på byggnaden som Natasha besöker, om mannen som nästan kör över dem vid ett övergångsställe. Det finns även kapitel om bland annat hår och jamaicansk kultur. Allt som Natasha och Daniel rör sig kring och rör vid blommar upp i en egen berättelse; allt har en egen historia.

Låter det rörigt? Kanske, men resultatet är helt fantastiskt. Nicola Yoon skriver med lätt hand om de stora sakerna, på ett sätt som känns naturligt och självklart. En bländade bok!

//Björn

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips- En sekund i taget