Recension: Den utstötte

Boken Den utstötte i serien Bronsdolken är en väldigt spännande bok. Författaren som har skrivit den här boken och även andra serier heter Michelle Paver. Michelle Paver är främst känd för sin succéserie Vargbröder.

Boken handlar om Hylas som är en fattig tolvårig pojke som blir jagad av ondskans krigare och Hylas vet inte varför. Ondskans krigare är inte det enda problemet utan Hylas syster Issi är försvunnen. Hylas ger sig ut på äventyr för att hitta sin syster och han får hjälp av sin bästa vän Telamon. Hylas gör allt för att hitta sin syster men allt går inte som planerat. Hylas träffar en delfin som han blir bästa vän med och Hylas träffar en flicka vid namn Pira som har vuxit upp bland rikedomar. Senare under resans gång så börjar Hylas misstänka sin glänsande Bronsdolk som kan ha varit orsaken till allt detta.

Jag tyckte verkligen om denna bok för att handlingen var lätt att förstå och att det hände många spänningsfulla saker. Det var aldrig tråkigt att läsa denna bok för att det hände ständigt nya saker och att det var många överraskningar som man inte skulle tänka sig hända. Styckesindelningen var bra och det fanns inte många svåra ord i boken som var bra. I boken får man även följa andra personer som t.ex. Pira och Telamon. Man får se hur de tycker och tänker om vissa saker som de t.ex. håller hemligt.

Jag ger denna bok 4 av 5 stjärnor!

//Oscar

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips: Pojken på bergets topp