Recension: Augustiminnen, av Sarah Lean

Tänk dig att din morfar har lovat att berätta en sak för dig. Han vill berätta om en resa, om något som förändrat hans liv helt och hållet. Sedan, när det börjar bli dags för honom att berätta historien, då kommer han inte ihåg den.


Så är det för Hannah, huvudpersonen i Sarah Leans bok Augustiminnen. Hennes morfar har insjuknad i alzheimers sjukdom, och får svårare och svårare med minnet. Han har börjat ställa saker på fel ställen, och vissa gånger känner han inte ens igen Hannah.


Till slut bestämmer sig Hannah. Om hennes morfar inte kan berätta om resan han gjorde och hur den förändrade livet för honom, då ska hon lyckas göra den resan själv ändå. Hannah börjar varsamt pussla ihop bitar ur det förflutna, för att kunna göra resan och hitta platsen som är så viktig för hennes morfar.


Augustiminnen är en väldigt fin bok om att leva med någon som drabbats av en så allvarlig sjukdom. Man märker verkligen att Hannah tycker mycket om sin morfar, och hon saknar den han var samtidigt som hon måste försöka acceptera att sjukdomen tar över mer och mer. Hannahs resa är spännande att följa. Jag tycker att författaren Sarah Lean har hittat en väldigt fin ton i den här boken, och skrivit väldigt bra om ett svårt ämne.


Mitt betyg blir 8/10.



//Björn

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips- En sekund i taget