Tips till tomten!

Här kommer många tips på böcker att ge bort i julklapp, eller läsa själv om man hellre vill det. Tipsen är gjorda av elever i Tallåsskolans biblioteksgrupp.

Till fantasy-älskarna rekommenderas serien The Mortal Instruments av Cassandra Clare. För dig om gillar fantasy, halvänglar och andra väsen. Intensivt spännande! Fantasyserien Nyckelväktarna av Julia Sandström, som börjar med boken På ödets vingar, är också en mycket bra fantasy som rekommenderas varmt.

Ytterligare en bra serie fantasyböcker som är Spejarens lärling av John Flanagan. Det är en serie i tolv delar, så där har man mycket bra att läsa!

För den som gillar fantasy och mytologi finns serien om Percy Jackson av Rick Riordan, som börjar med boken Född till hjälte, där de grekiska gudarna är med.

Till historieälskaren finns Stäppens krigare av Conn Iggulden. Boken handlar om krigsherren Djinghis Khan. Historia finns också gott om i Elisabet Nemerts Röd måne som handlar om häxprocesserna i 1600-talets Sverige.

Till science fiction-fansen rekommenderas Maze Runner-serien varmt, om en grupp ungdomar som försöker ta sig ut ur en labyrint som ständigt byter skepnad. Mer bra science fiction finns i Rick Yanceys Den femte vågen, om en utomjordisk invasion och de som överlever den. Sedan finns givetvis Hungerspelen-trilogin som gjorts succé över hela världen.

För älskarna av serien Vampire Academy rekommenderas serien Bloodlines av Richelle Mead.

Mer obehagligt blir det i Stephen Kings bok Under kupolen om en stad som plötsligt är helt omsluten av en osynlig kupol. Varför är den där och vad händer med dem som är kvar under kupolen?

Gillar man en blandning av skräck och fantasy bör man läsa Miss Peregrines hem för besynnerliga barn, om ett hus där det bor barn med speciella förmågor. De återupplever samma dag om och om igen, för att efter den dagen… En mycket spännande bok!

I dramat Om jag stannar av Gayle Forman står Mia i centrum. Efter en bilolycka får vi följa hennes liv i tillbakablickar. Framför hennes finns det svåraste valet någonsin. För den som gillade Förr eller senare exploderar jag.

Böcker på engelska

Vi har några boktips för den som gillar att läsa på engelska.

En bok om att hitta sig själv och hitta hopp är This song will save your life av Leila Sales, om Elise, som hittar sin stora passion i livet – att vara DJ. Om livet och musikens kraft.

Gillar man att läsa på engelska och dessutom läsa om kända personer så har vi två tips:

Let’s just say it wasn’t pretty av Diane Keaton. Skådespelerskan Diane Keaton berättar om sitt liv med humor och allvar.

Seriously, I’m kidding av Ellen DeGeneres. Den populära talkshowvärden berättar om sitt liv.


Vänliga hälsningar
Björn, Åsa, Anne & eleverna i Tallåsskolans biblioteksgrupp



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips- En sekund i taget