Årets sista boknyheter

Nu har de sista beställningarna för året kommit till biblioteket. Det är mycket nytt i hyllorna!

Bland annat har vi nu Dagbok för alla mina fans på engelska. Vi har de två första böckerna, Diary of a wimpy kid och Rodrick rules. Dessutom har vi den senaste boken i serien, Värre än vanligt, på svenska. För er som gillar Greg hans äventyr, men har läst alla böcker, finns nu Tom Gates fantastiska värld. Den handlar om Tom, som tecknar serier när lärarna inte ser, är intresserad av den fina Amy Porter och försöker stå ut med skolan och alla i klassen. Den första boken om Tom Gates finns på både engelska och svenska.

För er som gillar tv-serien Supernatural har vi nu några böcker som handlar om de demonjägande bröderna Winchester. Vi har böckerna Witch's canyon, Nevermore och Carved in flesh.
Fler nyheter på engelska är bland annat del fyra i serien Metawars, som heter The freedom frontier, och Alan Gibbons bok The Greatest, om den unge box
aren Ali som ska gå en match mot killen som mobbar honom.

Ni som gillar Divergent-serien och Hungerspelen-trilogin har också nytt att upptäcka. Vi har Chris Weitz The Young World både på svenska och engelska, samt Lois Lowrys klassiska bok Den utvalde. För fantasy-älskaren finns John Flanagans serie Broderband. Vi har de två första böckerna, De utstötta och Inkräktarna. Vill man läsa en annorlunda deckare finns I huvudet på Colin Fischer, om Colin som ska försöka lösa ett brott med hjälp av sin autism. Spännande är också den finska thrilern Röd som blod av Salla Simukka, om narkotikasmuggling i ett iskallt Tammerfors. Spänning blir det också i Ritta Jacobsson Han kallar sig Esmeralda, om unga tjejer som blir utnyttjade via nätet.

Monica Zak har också kommit med den sista delen om Alex Dogboy. Det är en bok med noveller som heter Dogboy är död.

Det finns flera lättlästa nyheter också, bland annat Mårten Melins bok Tjugan och Jessika Berglunds Nu är jag kär i dig.

Bland våra nya faktaböcker märks Stormaktstiden, Landet mellan floderna (om Mesopotamien) och Upptäck det forntida Egypten. För den som är mer intresserad av datorvärlden har vi  Minecraft: Bygghandboken, om hur du bäst bygger i Minecraft.


Vänliga hälsningar
Björn





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips- En sekund i taget