Nyheter

På nyhetshyllan finns nu ett gäng nya böcker, och fler är på gång.

Förr eller senare exploderar jagBland nyheterna finns en av förra årets stora favoriter bland läsare och kritiker: John Greens Förr eller senare exploderar jag. Den handlar om Hazel, som vet att hon kommer att dö i cancer. Under ett möte med sin stödgrupp träffar hon Augustus, som blivit förklarad frisk från sin cancer. Där tar en kärlekshistoria som heter duga vid. En underbar, rolig, varm och sorglig bok som inte väjer för de stora frågorna i livet.

Fjärde riketEn ny svensk bok är Maria Nygrens Fjärde riket. Ett gäng tjejer får i uppgift att skriva ett skolarbete om Hitlers väg till makten. Efterhand kommer de på att de kan använda hans metoder för att ta över klassen och störta "skolans drottning". Men de kommer ju inte att bli som Hitler. De ska bara låna hans metoder. Och det går ju bra... eller?

Barca : så skapades världens bästa fotbollslagMissa inte heller boken om F.C. Barcelona: Barça: Så skapades världens bästa fotbollslag! Den är skriven av fotbollsjournalisten Graham Hunter, som följt Barcelona på nära håll i över tio år.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips: Pojken på bergets topp