Många nyheter i biblioteket

Nu har vi äntligen kunnat rensa helt på nyhetshyllan, för att göra plats åt massor av nyinkomna böcker!

Bland de mest spännande nyheterna finns framför allt Stephen Kings nya bok Doktor Sömn, som är en uppföljare till klassikerna Varsel (The Shining). Danny, som bara var ett barn i Varsel, har nu växt upp och arbetar på ett sjukhem. När en flicka hör av sig och ber honom hjälpa henne börjar en nervpirrande resa... Skräckmästaren King återvänder till Danny Torrance i en riktigt spännande bok!

Mer skräck hittar vi i Moa Eriksson Sandbergs Flickan i de vindlande gångarna. Det har gått ett och ett halvt år sedan en flicka försvann. Hanna har rest tillbaka till Rydöbruk, där det hände, för att vara där på sportlovet. Men är det något som väntar på henne där? En riktigt spännande bok! Läs också första delen: Den första flickan skogen möter. Vi har dessutom fått in Kristina Ohlssons nya, spännande bok Silverpojken, som är en uppföljare till succén Glasbarnen.

Vi har även Rachel Renée Russells Nikkis dagbok. För alla som älskar Dagbok för alla mina fans kommer nu Nikkis dagbok, där hon delar med sig av stort och smått och komiskt i vardagen. Riktigt underhållande! För den som letar efter något roligt finns också Moni Nilssons Meningen med (mitt) liv, om Semlan och Gordon. Det är den sjätte boken i serien, som håller hög klass!

Anders Jacobsson (som skrivit om Sune, Bert och Emanuel tillsammans med Sören Olsson) har ensam skrivit Skräcken på vinden, om Kip Jansson, tio år. Han upplever vardagen, och kallas ibland Herr Allvarlig av sin bästis. Men så är han också rädd för spökena på vinden. Men spöken finns ju inte! Eller? De som läst Suneböckerna känner igen stilen: det är roligt, varmt och bra.

Mer humor finns i Åsa Asptjärns Konsten att ha sjukt låga förväntningar, om Emmanuel Kent, som frikostigt delar med sig av sina tankar och åsikter om världen. En riktigt rolig bok för er som gillar Jenny Jägerfeld, Lina Arvidsson och Lisa Bjärbo.

För er som älskar sport finns nu Hockeystjärnor 2014 och Fotbollsstjärnor 2014, om de bästa spelarna i världen. Det är mycket fakta och bilder i några riktigt snygga böcker. Dessutom har vi Marcus Birros Calcio Amore, om Daniel som försöker ta en plats i AS Roma i italienska Serie A.

Sofia Nordin har kommit ut med boken Spring så fort du kan, som är en fristående fortsättning på boken En sekund i taget. Ett fåtal överlevande finns kvar efter febern som dödat nästan alla. Hur klarar man sig? Och finns det någon framtid att hoppas på?

Maggie Stiefvater har skrivit boken Kretsen, som är första delen i en serie. Fyra internatskoleelever har bildat ett hemligt sällskap för att leta efter en kungagrav. En flicka får höra att om hon kysser sin sanna kärlek så kommer någon av dem att dö. Det är magi och spänning, väldigt vackert skrivet.

Två författare som slagit sig ihop och skrivit en bok är Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck, som var för sig skrivit många riktigt bra böcker. De har nu skrivit Vi måste sluta ses på det här sättet tillsammans. Boken handlar om Jens och Hanna, som råkar springa på varandra utan att känna varandra. Sedan springer de på varandra igen. Och igen. Kanske är det meningen att de ska träffas?

Om att flytta långt hemifrån och börja en ny skola handlar Katja Timgrens bok Tusen bitar saknas. Elis flyttar 45 mil bort för att börja gymnasiet, och träffar en ny vän. Men döljer vännen något för henne?

Mats Berggren har skrivit många böcker, och är nu aktuell med Onsdag kväll strax före sju. Den handlar om ungdomar i förorten, deras liv och problem. Och mitt i allt: ett mord. En bra bok, skriven av en rutinerad författare.

Mycket nöje!

Med vänlig hälsning
Björn, biblioteket

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips: Pojken på bergets topp