Två serier för dig som gillar fantasy!

 Nu finns det två nyinköpta fantasy-serier att låna på Tallås bibliotek :)

 

Och mörkret föll - Madelene Lundvall (Del 1 i Och mörkret föll) | Science  Fiction Bokhandeln

Den ena serien heter "Och mörkret föll" och är i sex delar. Den är skriven av Madelene Lundvall. Första boken i serien beskrivs så här på Adlibris: 

Under en stormig kväll får blixten ett träd att rasa ner över den undangömda jordkällaren. Där ruvar en mörk hemlighet, en portal till en annan värld. Samma natt förändras Melindas liv för alltid, men när hon väl inser det är det för sent.  

När Melinda blir bortförd till den värld som finns bortom portalen möts hon av mörker. Bit efter bit får hon en inblick i den fruktansvärda framtid som väntar människorna på jorden om portalen förblir öppen.  

Dagarna blir till veckor och Melinda ställer in sig på att försöka fly. Snart inser hon att det kommer bli svårt, för i de djupa skuggorna vakar han.


 

Den andra serien heter "Jakten" och är skriven av Lisa Hågensen, och serien är i två delar. Det är en fristående uppföljare dystopin "Purebred". Den första boken heter Siri.


För att man ska hänga med historien från boken Purebred så inleds den med ett intro och ett persongalleri för att man ska få en bakgrund till berättelsen som börjar i Siri.

Boken utspelar sig i ett framtida Europa, där kriget äntligen har tagit slut. Segrarna i kriget har dock fått betala ett högt pris för att ha lyckats komma vinnande ur striderna. En grupp av vänner som har sammanförts på grund av kriget har nu bestämt sig för att börja jaga krigsförbrytare. De vill särskilt komma åt Generalen, som är Die Herrenvolks ledare och de som nästan lyckades ta över hela Europa.

Die Herrenvolks mål var att skapa en ras av Purebreds, och de hade satt forskare i ett stort labb till att avla fram renrasiga människor genom konstgjord befruktning. Boken ger rasism ett ansikte i en värld där tekniken har utvecklats till die Herrenvolks fördel. Nu är labbet förstört av motståndsrörelsen, och die Herrenvolk befinner sig på flykt. Det är nu jakten kan ta sin början!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips: Pojken på bergets topp