Vittnet

Vittnet är den andra boken i serien "Blodsvänner". Disa och hennes kompisar Albin och Ville får höra om ett inbrott på muséet Gustavianum i Uppsala. Föremål har stulits, som skänkts dit av Albins pappa. I samband med inbrottet har också vaktmästaren mördats, kanske överraskande han tjuven på bar gärning?

Det ska enligt polisen ha funnits ett vittne till mordet, en pojke med en ganska speciellt färgad mössa. De tre vännerna har en aning om var pojken kan finnas och bestämmer sig för att försöka hitta honom och luska reda på vem eller vilka det är som är ansvariga för mordet och inbrottet. Spåren leder återigen mot den danske forskaren Mickel Falsum.

Under alla intriger ligger fortfarande att Disa är rom, vilket inte alla vill acceptera, allraminst forskaren Falsum. Vännernas olika bakgrunder blir också tydliga i boken, men det finns en fin vänskap mellan dem boken igenom.

Boken är en bra fortsättning på den första boken i serien, Försvunnen. Böckerna bör läsas i ordning, så börja med Försvunnen om du inte har läst den, och fortsätt snabbt med Vittnet!

//Björn

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips- En sekund i taget