Boktips till sommaren, del 3

Idag är det avslutningsdag för våra elever, och vi ger de sista boktipsen för den här terminen.

Den första är en klassiker: Bilbo, eller Bort och hem igen av J.R.R. Tolkien. Det är historien om hur Bilbo Bagger får följa med ett gäng dvärgar och trollkarlen Gandalf i jakt på draken Smaugs skatter. På vägen stöter Bilbo bland annat på varelsen Gollum, som har en fantastisk ring som Bilbo lyckas hitta och få med sig. Ringen gör sin bärare osynlig, men har ett större syfte. Hur det går med ringen berättas senare i trilogin Härskarringen (eller Sagan om Ringen). Läs den trilogin också!

Nästa tips blir även det en fantasy-trilogi (passar jättebra att läsa trilogier under sommaren när det finns mycket tid!). Serien heter Trolldomens tre skrifter och är skriven av John Stephens. Den första boken i serien heter Smaragdernas bok. Den handlar om tre syskon som skickas mellan olika barnhem. Till slut hamnar de i den märkliga staden Cambridge Falls där de får lära sig mer om varför de lämnades bort av sina föräldrar. De skulle skyddas från en ond trollkarl. Gillar man Narnia-böckerna och Harry Potter-serien är detta något att läsa!

Vårt sista tips för den här terminen är en bok på engelska. Den heter Star-crossed och är skriven av Barbara Dee. Den handlar om Mattie, som ska skådespela när hennes skola sätter upp Shakespeares pjäs Romeo och Julia. Hon ska få dela scen med sin Gemma, som hon är hemligt förälskad i. Samtidigt är hon småkär i Elijah. Hela ensemblen verkar dessutom bråka och killen som spelar Romeo inte riktigt klarar av rollen. Till slut blir det Mattie som får spela Romeo mot Gemma som ska spela Julia. Star-crossed är en fin bok om gemenskap och kärlek.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips- En sekund i taget