Vandraren utan ansikte

En bok som kom förra året och som jag inte läst förrän nu är Vandraren utan ansikte av Andreas Palmaer. Det är en novellsamling med 13 kortare berättelser som alla hör till genren skräck. Flera av historierna känner jag igen från creepypastas, historier som sprids på Internet och som påstås vara sanna (men som förhoppningsvis inte är det). En berättelse, som är ett samtal mellan en jagad pojke och polisen som tar emot samtalet, handlar om karaktären Slender man, som dessutom syns på bokens omslag.

Historierna är relativt korta, och mellan varje historia finns ytterligare en kort historia på bara några meningar. De små historierna lyckas också vara bra skräckhistorier i sig.

Jag tycker att boken höll bra klass rakt igenom. Historierna är korta och lättlästa, men ändå med ett bra språk. Andreas Palmaer har skrivit flera böcker på lätt svenska och kan konsten att skriva bra utan att krångla till språket. Så för alla som är som jag och inte får nog av skräckberättelser är det här en riktigt bra samling. Gillar en creepypastas och har läst en del känner en igen en del historier och karaktärer, men det gör ingenting alls. Andreas Palmaer lyckas bra med sina egna historier. Så kliv in i en värld av märkliga Skype-samtal, jakter i skogen, konstiga dockor och mörka, övergivna nöjesfält och ha en bra lässtund! Men håll lampan tänd för all del. En vet ju aldrig riktigt vad som finns där ute...

//Björn

Tips: Andreas Palmaer tackar i förordet till boken bland annat Jack Werner, som skrivit en bok om creepypastas. Den heter just Creepypasta: spökhistorier från Internet och handlar om internethistorierna med bl.a. Slender man, hur de börjat och spridits. Det är också en riktigt bra bok.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips- En sekund i taget