Nya böcker

Idag stod det ett paket med nya böcker under mitt bord. Kul!

Bland dem fanns Rick Riordans nya serie "Olympens hjältar". Mörka krafter från Antikens gudavärld hotar både mänskligheten och gudarna. Nu behövs Percy Jackson! Men han är försvunnen... Några andra halvgudar tar på sig uppdraget att försöka rädda världen. Vi har de två första böckerna: Den försvunne hjälten och Den fängslade Guden.

Lina Stoltz har kommit med en ny bok som heter Du föll och jag för dig, om kärleken mellan Frida och Jakob. Hon är dotter till en präst, han är en rätt strulig hockeykille. Men de dras till varandra utan att hjälpa det. När Frida hör rykten om att Jakob skulle använda droger vet hon inte längre vad hon ska göra - förhållandet känns inte rätt längre. En fin bok om kärlekens fram- och baksidor.


Vi har även fått in del två i Lois Lowrys science fiction-serie som började med Den utvalde. Del två heter Blå tråd som handlar om Kira som växer upp i ett brutalt samhälle där sjuka och svaga inte har någon plats, utan lämnas att dö. Kira måste kämpa för att få leva eftersom hon har ett missbildat ben. Hon har en förmåga att brodera det som ska hända i framtiden, vilket gör att många vill utnyttja den förmåga för sitt eget bästa. Blå tråd är en välskriven och riktigt bra science fiction-bok.

I bokpaketet låg också en stor mängd lättlästa böcker, både äldre och lite nyare. Bland de nya finns Ny i laget om som handlar om Malin som gillar att spela fotboll. Vi får följa när hon byter stad och lag, och vad som händer då.

Ny är också Den blinda floristen om Eva som driver en blomsteraffär. Den går ganska dåligt, och nu ska hon dessutom få en praktikant som är blind. Hur kommer det att fungera egentligen?

Fler böcker finns i bibblan!

Vänliga hälsningar
Björn


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips: Pojken på bergets topp