Nyheter i biblioteket

Nu när höstrusket verkligen har börjat komma, så kan det vara skönt att sätta sig bekvämt och läsa en bra bok! Vi har en hel del nya böcker i biblioteket att välja bland.

Vi har fått in första delen av en serie som heter The Mortal Instruments. Första boken heter Stad av skuggor och är skriven av Cassandra Clare. Den handlar om Clary, som blir vittne till ett mord. Men hon förstår att det är bara hon som kan se mördarna över huvud taget. Sedan försvinner Clarys mamma spårlöst. Vad har hänt henne? Boken har blivit en succé, och har redan blivit film.

Mer spänning finns i Samlingen, som är den andra delen i serien World of Voodoo. Man kan läsa den här boken utan att ha läst första delen om man vill. Den är skriven av Petrus Dahlin och Lars Johansson.Boken handlar om Skuggan, som blir indragen i en desperat jakt på en samling voodoostatyer.

Lene Kaaberbøl har kommit med en ny del i serien Vildhäxa. Den senaste delen heter Blodungen och handlar om urgamla krafter som vaknar till liv. Ingen utom den unga Clara verkar kunna stoppa dem.

En riktig skräckhistoria bjuds det på i Kerstin Lundberg-Hahns bok Barnkolonin. Boken handlar om Joel, som flyttar med sin familj till ett stort gammalt hus. Hans föräldrar ska göra om huset till ett vandrarhem. Men när de kommer dit börjar Joel upptäcka mystiska saker. Han hör någon som gråter, och ingen annan hör det, ser fläckar av ljus där det inte kan finnas ljus, och träffar på en man som ingen annan heller verkar se.

Vi har också fått in några böcker om att vilja bli berömd på olika sätt. En helt ny bok heter Stjärnskott och är skriven av Anna Lena Stålnacke. Den handlar om Frida, som bestämt sig för att hon och hennes band ska bli storstjärnor. Häng med på hennes försök att nå toppen!

Om Frida vill bli berömd så vill Lex i Sara Kadefors nya Lex bok absolut inte bli det. Hon är trött på samtliga, alltså de där som måste synas och vet precis vad de vill med livet. Lex skapar en figur, Maya, som har en blogg där hon gör uppror, tar plats och är som hon vill. Men vad händer egentligen när bloggen visar sig bli en riktig succé?

Det här är några av de nyheter som finns i biblioteket nu! Fler kommer under de närmaste veckorna!

- Björn, biblioteket

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarboktips: Kära dagbok (jag hatar dig)

Recension: Mörkt svek

Boktips- En sekund i taget